Lemson
L

Benzinepomp … luchthoorn bij aanmelding … plastic sponsje om de benzinetank ...

Lemson / Rijksstraatweg 298 / Nieuwenhoorn


J. van Marion (2)
In de jaren '50 van de vorige eeuw verhuisde J. van Marion naar de Rijksstraatweg, en daar startten ze in 1955 het dealerschap van DAF vrachtwagens, en in 1959 ook dat van DAF personenauto's. En niet te vergeten: de Shell-benzinepomp !

J. van Marion / Rijksstraatweg 252 / Nieuwenhoorn

Vinke


Opening van de winkel. Naast kaas en andere zuivel ook vleeswaren en ingeblikte groenten. De winkel werd in 1975 gesloten.

Van links naar rechts: Arie, Cor, de nu nog onbekende koelcel-man, Pietje, Marja, Arie en Stien. De winkel sloot in '75.

Vinke / Roosenhoeklaan 18-Kerkhoekstraat / Nieuwenhoorn


J. van Marion (1)
De garage van Van Marion heette "Voorne & Putten" and leverde Ford automobielen. Latere merken Studebaker, Hillman, Humber, Sunbeam en Talbot. Er was onvoldoende ruimte voor een showroom en een werkplaats op één plek, zodoende was de werkplaats op een andere plek in het dorp.

J. van Marion / Dorpsstraat A81 / Nieuwenhoorn


Dorpsstraat 35

Dorpsstraat 35 / Nieuwenhoorn / 2022

In het dorp Nieuwenhoorn is dit een wel heel bijzondere woning. De laatst bekende eigenaar was C.D. Visser, een kunstschilder met een accreditatie van de Kunstacademie te Brussel. Zijn zoon was een huisschilder. Momenteel ondergaat het pand een giga-verbouwing met respect aan de originele ornamenten.

Dorpsstraat 35 / Nieuwenhoorn / januari 2023